De crash van Uncini (foto: screenshot NOS)

Uit het archief: de prijswinnende TT-podcast van vorig jaar

Geplaatst op: 07 juni 2018 14:29 uur

MOTOSPORT - Er is zo ontzettend veel te vertellen over de TT. Je hebt spannende verhalen, heroïsche verhalen, maar ook soms heftige verhalen. De komende weken ga je op onze speciale website, TTDrenthe.nl, veel nieuwe verhalen lezen. Maar er zijn ook verhalen, die zó bijzonder zijn, dat we je ze graag nog een keer vertellen.

Zo maakte verslaggever Marjolein Knol vorig jaar de TT-podcast Oerend HarTT. De drie afleveringen hebben elk een eigen thema.

De crash van Franco Uncini
De eerste aflevering, waarmee Knol overigens een NL Award won, gaat over de crash van de Italiaan Franco Uncini. 25 juni 1983 belooft een spannende racedag te worden. Grote namen zoals Jack Middelburg, Freddy Spencer en Franco Uncini verschijnen aan de start. De eerste twee rondes gaan goed, maar daarna gaat het helemaal mis. Uncini komt zwaar ten val. Hij strompelt nog naar de berm, maar wordt dan door Wayne Gardner aangereden. De Italiaan verliest zijn helm en blijft bewegingsloos op het asfalt liggen. “Het wordt doodstil op de baan…”De winst van Streuer
In de tweede aflevering staat de glorieuze winst van zijspancoureur Egbert Streuer centraal. Samen met zijn bakkenist Bernard Schnieders weet hij de TT in zijn thuisstad Assen steeds maar niet te winnen. Tot die ene dag in 1987. In de stromende regen gaan ze in een moordend tempo af op de finish. Ze winnen. Het publiek gaat helemaal uit z’n dak. En de nuchtere Streuer? Die doet net zo hard mee.'Voor ik het wist stond ik in de gloria'
De derde en laatste aflevering speelt zich niet af op het TT Circuit, maar op een van de befaamde TT-campings. De plek waar alles mag en alles kan. Maar heel soms gaat het ook weleens mis. Sebastiaan Halfwerk wil helpen als een aggregaat in brand staat. Hij vergeet dat die aan ketting staat, omdat aggregaten soms gestolen worden. Sebastiaan geeft een ruk aan het apparaat, maar omdat de dop er door iemand is afgedraaid, krijgt hij een plens brandende benzine over zich heen. “Toen stond ik in de gloria.”TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Deel dit bericht

ADVERTENTIE