De strijd tussen Rossi en Petrucci, vorig jaar (foto: ANP)

Rossi wil evenaring negatief record voorkomen met winst in Assen

Geplaatst op: 20 juni 2018 16:33 uur

MOTORSPORT - Pakt Valentino Rossi volgende week zondag zijn eerste MotoGP-overwinning van dit seizoen? De Italiaan eindigde dit jaar weliswaar vier keer op het podium, maar dat waren allemaal derde plekken.

Rossi tankt ongetwijfeld vertrouwen uit zijn goede statistieken op het TT Circuit in Assen. 'The Doctor' won de TT namelijk al tien keer. De laatste keer was vorig jaar. Maar sinds die race pakten hij en zijn Yamaha-teamgenoot Maverick Viñales geen enkele overwinning meer.

Negatief record
Als ze volgende week zondag ook niet weten te winnen, evenaren de Yamaha-coureurs een negatief record uit 2004. Toen zat het team achttien races zonder een eerste plek. Rossi heeft er echter vertrouwen in, zo zegt hij op MotoGP.com. "Assen is een geweldig circuit. We zijn daar over het algemeen vrij competitief."


Hoe ging dat vorig jaar ook alweer?
De 87ste TT begon onder droge omstandigheden, maar wel hingen er dreigende wolken boven het circuit. Rossi begon op de vierde plek, maar ging al gauw naar de derde positie.

Met nog zestien ronden te gaan, barstte de strijd echt los. Rossi ging vol voor de koppositie. Dat lukte. Vijf ronden voor het einde viel Danilo Petrucci met succes de Italiaan aan. Petrucci lag op één. Samen reden ze weg bij de achtervolgers.

Vlak daarna nam Rossi de leiding weer over en kwam als eerste over de streep. "Deze plek is altijd speciaal", zei de publiekslieveling na afloop. "De baan is fantastisch."

Herbeleef de laatste ronden van vorig jaar met commentaar van RTV Drenthe-verslaggever Niels Dijkhuizen en analyticus Jaap Hoogeveen:
TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Door: Roy van Gool

Deel dit bericht

ADVERTENTIE