Loading the player...

MotoE, het racen van de toekomst? (Foto: RTV Drenthe)

TT van de toekomst: elektrische motoren?

Geplaatst op: 27 juni 2018 21:19 uur

MOTORSPORT - Zondag rijden de ronkende motoren weer over het TT circuit. Maar hoe lang nog? Volgend jaar wordt ook begonnen met een grand prix voor elektrische motoren, de MotoE.

In Nederland rijden al veel mensen in een elektrische auto. Nu zijn de elektrische motoren ook in opkomst. Zaterdag nam oud-250cc-coureur Jaap Hoogeveen de proef op de som en ging een testrit maken met een E-motor op het TT Circuit. Hoogeveen was aangenaam verrast: "Het was meer plezier dan ik had gedacht. Mooie stuureigenschappen, mooie acceleratie, rijdt soepel. Maar het is totaal anders dan benzinemotoren. Je hoeft niet meer te schakelen of te koppelen, dat is wel even wennen."

GP MotoE
Volgend jaar organiseert Dorna ook een aantal grand prix's voor elektrische motoren. Of ook Assen wordt aangedaan is nog niet bekend, maar Hoogeveen stelt zich beschikbaar als coureur. "Ik zou graag nog een paar rondjes willen rijden."

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Door: René Posthuma

Deel dit bericht

ADVERTENTIE