Loading the player...

Dani Pedrosa (foto: EPA/Filip Singer)

Dani Pedrosa wil nog niets kwijt over zijn toekomst

Geplaatst op: 28 juni 2018 18:23 uur

MOTORSPORT - Toen bekend werd dat Dani Pedrosa zou aanschuiven bij de traditionele persconferentie voorafgaand aan de TT, was het vermoeden dat hij iets bekend ging maken over zijn toekomst.

Specifieker: dat hij volgend seizoen voor het nieuwe Yamaha Petronas Team zou gaan racen. Hardnekkige geruchten doen daarover de rondte. Maar Pedrosa hield zich vanavond voor een zaal vol internationale pers op het TT Circuit op de vlakte. 

"Ik weet dat veel mensen wachten op informatie, maar die kan ik nog niet geven", zei Pedrosa. "De situatie is nog niet veranderd sinds de vorige Grand Prix. Het gaat langzaam, we weten het op dit moment nog niet. Maar vroeg of laat wordt er iets bekend."

Geen Honda meer
Dat de Spanjaard volgend seizoen niet meer op een Honda zit is in ieder geval duidelijk. De 32-jarige routinier moet na dertien seizoen vertrekken bij het Repsol Honda GP-Team. Na geruchten dat hij zijn helm aan de wilgen zou hangen, wordt er inmiddels steeds meer gespeculeerd over een overstap naar het Yamaha Petronas Team.

Yamaha Petronas neemt volgend seizoen de plek in van het vertrekkende Team Angel Nieto. Pedrosa zou bij het satellietteam, met oliemaatschappij Petronas als grote geldschieter, de beschikking krijgen over dezelfde motor als Valentino Rossi en Maverick Viñales, een Yamaha M1 2019.

Geen vrienden met Assen
Pedrosa, die in april werd geopereerd aan zijn pols, staat momenteel op de elfde plaats in het WK-klassement. Hij stond nog geen één keer op het podium. Of daar dit weekend verandering in komt valt te betwijfelen, Pedrosa is namelijk geen vrienden met de TT. Slechts één keer won hij in Assen. Dat was op een 125cc-machine in 2002.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vindt u historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Deel dit bericht

ADVERTENTIE