Loading the player...

Het mini-TT Circuit op het Koopmansplein is officieel geopen (Foto: RTV Drenthe/Jeroen Willems)

Volop belangstelling voor de coureurs op het mini-TT Circuit (Foto: RTV Drenthe/Jeroen Willems)

Mini-TT Circuit (en gratis ijs) zorgt voor reuring op het Koopmansplein

Geplaatst op: 08 mei 2019 19:05 uur

Iedereen kan vanaf vandaag scheuren over het TT Circuit. Niet het echte circuit, maar een kopie op schaalformaat op het Koopmansplein in Assen. De racebaan is aangelegd om meer reuring in de stad te krijgen.

Kinderen racen al voor de officiële opening rond op hun eigen meegebrachte fiets of step. Ook zijn er trapauto's van het oude verkeerspark en gratis ijs. 

'Mijn zoon vindt het fantastisch'
Terwijl de kinderen racen over het plein zitten de ouders rustig op een bankje te kijken. De reacties zijn zonder uitzondering positief. "Mijn zoon vindt het fantastisch. Hij rijdt daar rond op die rode loopfiets. We gaan altijd samen naar de TT en nu kan hij vast zelf al een beetje oefenen", aldus een trotse vader. 

Plein aantrekkelijker maken
Volgende maand presenteren vier architectenbureaus hun ontwerp voor een nieuw Koopmansplein, waar ook op gespeeld kan worden. Tot die tijd probeert het gemeentebestuur het plein op een andere manier aantrekkelijk te maken voor bezoekers. En dat lijkt met dit circuit te lukken.

"Je merkt dat het plein te groot is als er niet te doen is. Er worden letters gelegd. Er gebeurt wat en meteen loopt het plein vol. Heel erg leuk", aldus ondernemer Johan Schurer. 

Het circuit blijft de aankomende tijd nog liggen op het Koopmansplein. Op zaterdag en woensdagmiddag worden er activiteiten georganiseerd.

Deel dit bericht

ADVERTENTIE