Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

De leukste evenementen in Drenthe

Drenthe is een provincie in Nederland die bekend staat om zijn prachtige natuur en rijke geschiedenis. Maar wist je ook dat Drenthe regelmatig evenementen organiseert die het hele jaar door plaatsvinden? Van muziekfestivals tot sportevenementen, er is voor iedereen wel iets leuks te beleven in Drenthe. In deze blog post nemen we je mee door enkele van de leukste evenementen die je zeker niet mag missen als je een bezoek brengt aan deze prachtige provincie.

 

 TT Assen

De TT Assen is een jaarlijkse motorrace die in juni plaatsvindt op het TT Circuit Assen. Deze race is een van de grootste sportevenementen van Nederland en trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld. Naast de races op het circuit zijn er ook veel andere activiteiten te beleven tijdens de TT Assen, zoals concerten en demonstraties.

 

Festival der Zoete Verleidingen

Als je een zoetekauw bent, mag je het Festival der Zoete Verleidingen in Westerbork zeker niet missen. In augustus kun je hier genieten van de lekkerste taarten, cupcakes, ijsjes en andere zoetigheden. Maar het festival biedt meer dan alleen eten: er zijn ook muziekoptredens, workshops en demonstraties.

 

Shakespeare Theater Diever

Elk jaar in de zomer is het Shakespeare Theater in Diever geopend. Hier kun je genieten van theaterstukken van de beroemde Engelse toneelschrijver William Shakespeare. De stukken worden opgevoerd in de open lucht, wat een magische en unieke ervaring biedt.

 

Blues in Grolloo

Blues in Grolloo is een muziekfestival dat plaatsvindt in het dorpje Grolloo, de geboorteplaats van de bekende Nederlandse blueslegende Harry Muskee. Tijdens het festival kun je genieten van live bluesmuziek van zowel nationale als internationale artiesten. Het festival vindt jaarlijks plaats in juni.

 

Kamp Westerbork Herdenking

Kamp Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp waar meer dan 100.000 joden, Sinti en Roma werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen. Elk jaar in april wordt er een herdenking gehouden bij het voormalige kampterrein. De herdenking is een indrukwekkende en emotionele ervaring die bijdraagt aan het behouden van de herinnering aan deze verschrikkelijke periode in de geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *