Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Nieuws in Drenthe – de laatste ontwikkelingen

Drenthe, de prachtige provincie in het noorden van Nederland, heeft veel te bieden. Van de indrukwekkende hunebedden tot aan de geweldige natuur: Drenthe heeft het allemaal. Bovendien zijn er altijd interessante ontwikkelingen gaande in de provincie, die het zeker waard zijn om te volgen. In dit blog vertel ik je graag meer over het laatste nieuws uit Drenthe.

 

De aanleg van Drents Glasvezel Collectief (DGC)

Het nieuwste project in Drenthe is de aanleg van Drents Glasvezel Collectief (DGC) in de gemeente Coevorden. Met deze aanleg wordt het mogelijk om snel internet te leveren aan het hele gebied. Het project gaat van start in maart 2022 en zal ongeveer een jaar duren. Als bewoner of ondernemer in de regio kun je internet afnemen vanaf €42,50 per maand. Een mooie stap voor een betere digitale toekomst in Drenthe.

 

Uitbreiding van Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo in Emmen is altijd op zoek naar manieren om zichzelf te verbeteren en uit te breiden. Onlangs is er een nieuw themagebied geopend, namelijk Nortica. Hier ontdek en ervaar je de wereld van de Noordpool en de zee. Bovendien zijn ze momenteel bezig met de bouw van een new coaster, die rond de zomer van 2022 geopend zal worden. Een perfect dagje uit voor jong en oud.

 

Openstelling van Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger is een leerzaam museum waar je alles te weten komt over de hunebedden in Drenthe. Het museum was vanwege de coronapandemie tijdelijk gesloten, maar zal per april 2022 haar deuren weer openen. Het thema van het nieuwe seizoen is “magie van de hunebedden”, waarbij verwondering, verhalen en betekenis centraal staan. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Drenthe.

 

Toerisme in Drenthe bloeit op

Drenthe is een ideale provincie voor fiets- en wandelvakanties en dat is ook terug te zien in de cijfers. Afgelopen zomer werd Drenthe drukker bezocht dan ooit tevoren, daar waar andere regio’s het juist rustiger hadden vanwege de pandemie. Drenthe is een fijne plek om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en we hopen dat deze trend zich verderzet in de toekomst.

 

Versterking van de cultuur in Assen

De stad Assen heeft een grote stap gezet in de versterking van cultuur in de stad. Er is namelijk een nieuw cultuurhuis gerealiseerd: Podium Zuidhaege. Deze plek biedt onderdak aan verschillende culturele organisaties en evenementen. Zo is er onder andere het Drents Jeugdorkest, een filmhuis en een theaterzaal in het pand te vinden. Een bijzondere plek voor cultuurliefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *