Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ontdek de recreatiemogelijkheden in Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn prachtige landschappen, bossen, meren en kanalen. Het is de perfecte bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar de rust en natuurlijke schoonheid van Nederland. Maar wist je dat Drenthe ook een scala aan recreatiemogelijkheden biedt? Van fietsen tot vissen en paardrijden, er is voor iedereen wel iets te doen in deze regio. In dit artikel geven we een overzicht van de recreatiemogelijkheden die je zeker moet overwegen als je naar Drenthe gaat.

 

Fietsen

Drenthe is een fietsprovincie bij uitstek. Met talloze fietspaden, kanalen en bossen kun je hier gemakkelijk lange afstanden afleggen en genieten van de prachtige omgeving. Een echte aanrader is de Drentse Hoofdvaart route. Deze 45 km lange route begint in Assen en voert je langs het kanaal naar Meppel. Onderweg kun je genieten van twee bruggen, en de sluizen die horen bij de Drentse Hoofdvaart. Heb je geen fiets bij de hand? Geen zorgen, er zijn fietsverhuurlocaties in de regio.

 

Paardrijden

Drenthe is ook de perfecte bestemming voor de paardenliefhebbers. De regio heeft verschillende maneges en stallen waar je een paard kunt huren voor een dagtocht door de bossen of over de heide. Een populaire route voor ruiters is de route door het Dwingelderveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa.

 

Wandelen

Voor de wandelaars onder ons is Drenthe de perfecte bestemming. De regio biedt een scala aan wandelroutes, variërend van rustige wandelingen door de bossen tot meer uitdagende trektochten door de heidevelden. Een van de favorieten is de route door het Drents-Friese Wold, een prachtig en divers natuurgebied waar je kunt genieten van de stilte en een prachtig uitzicht.

 

Vissen

Drenthe is een uitstekende bestemming voor vissers. De regio heeft talloze meren, kanalen en beekjes waar je kunt vissen op meerval, snoek, karper en meer. Er zijn verschillende visstekken en visvergunningen beschikbaar, dus het is gemakkelijk om je volgende vis trip in Drenthe te plannen.

 

Zwemmen

De zomers in Drenthe zijn warm en zonnig, perfect om te zwemmen in een van de meren of openluchtzwembaden. Enkele van de populairste zijn het Blauwe Meer in Loon, het Ermerstrand en het recreatiegebied De Grote Rietplas in Emmen. In de meren zijn verschillende activiteiten te doen, zoals vissen of watersporten zoals windsurfen en kanovaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *